Podzim tvoření

DIY: Podzimní tvoření s dětmi

Podzimní prázdniny se nám tady pomalu chýlí ke konci, a já jsem velmi ráda, že děti zítra zase půjdou do školy/školky jsme do našich aktivit a chvil strávených spolu dokázali začlenit i výrobu další podzimní výzdoby. Posuďte sami, jak se nám to povedlo.

Duchové ze zavařovacích sklenic

I když v naší rodině Halloween neslavíme, přesto krátící se podzimní dny svádí k tomu vyrobit si lucerničku ze zavařovací sklenice. Dala jsem klukům na výběr, jestli chtějí sklenici vybarvit jako dýni, strašidlo, anebo ducha (jako tady na Pinterestu) a oni si vybrali ducha.

 

Takže jednoduše pomocí plochého štětce a akrylové barvy natřeli vnějšek sklenice na bílo. Oči a pusu potom dokreslili pomocí tužky a vybarvili je černým fixem. Z bezpečnostních důvodů jsme vevnitř nezapálili klasickou svíčku, ale čajovou svíčku na baterku s LED plamínkem.

 

 

Věnce z listí

Inspiraci na výrobu tohoto věnce jsem měla na Pinterestu uloženou už dlouho, ale čekala jsem jen, až budou venku listy nádherně barevné. K výrobě potřebujete listy různých velikostí, tvarů a barev, okraj kulatého papírového tácku, štětec, nůžky a lepidlo.

Doporučuju sbírat listy ne úplně suché, ale spíše měkčí a jemnější (nevím, jak líp to popsat :)), aby se vám snáz lepily k papírovému tácku.

 

 

Podzimní stromy

Nejenom, že jsme si s klukama společně užívali čas strávený tvořením, ale snažila jsem se jim i něco vysvětlit o podzimní přírodě a jejích kouzlech. A jak jinak než při výrobě stromu s barevným listím. Jeho výroba je velmi jednoduchá – stačí vám čtvrtka bílého papíru, tužka, barvy a vatové tyčinky.
Tužkou jsem obkreslila ruce a část paže, které tvoří kmen stromu. Ten pak kluci vybarvili hnědou barvou. A pak s pomocí vatových tyčinek dělali barevné tečky, které vytvořily nádherný efekt podzimního listí.
Jelikož nám ještě zbylo dost listí z výroby věnců, následující den jsme se vrhli do další činnosti. Využili jsme motivu obkreslené ruky jako kmene stromu a větví, ale tentokrát jsme listy nedělali vatovými tyčinkami, ale nanášeli jsme barvu přímo na zbylé listy a obtiskávali je na papír (a někdy i na ruce :))
Abyste si nemysleli, že děti pořád nutím do nějaké společné činnosti, tak v jednom z příštích příspěvků vám ukážu, jak se kluci dokážou zabavit i sami a co z toho vyleze 🙂
Malá aktualizace: přidávám ještě jeden nápad na výrobek z podzimního listí: tady je krásná housenka vyrobená čtyřletým synovcem – nádherná, co myslíte? 🙂
Pokud nechcete přijít o nejnovější příspěvky na mém blogu, staňte se jeho pravidelným čtenářem a zaregistrujte se na mém blogu v pravém horním rohu této stránky. Děkuji 🙂

Budu ráda, kdykoli budete chtít sdílet moje příspěvky na Facebooku nebo Twitteru. Pomůže mi to dostat můj blog k dalším lidem, kterým by se také mohl líbit.

Nezapomeňte mě také sledovat přes Pinterest, Bloglovin a Instagram.
A samozřejmě se těším na všechny vaše komentáře!

You Might Also Like

11 Comments

  • Reply
    Tamara Gerber
    17.10.2016 at 14:13

    Very nice crafts! I am a Halloween fan, so I particularly liked the ghost lights!

  • Reply
    AdinaJustina
    17.10.2016 at 14:24

    Go for it! They are very easy to make and the effect with a tealight is superb! 😉

  • Reply
    Alena Paturaud
    17.10.2016 at 20:51

    Very nice! Zoe would enjoy making these!!

    • Reply
      AdinaJustina
      18.10.2016 at 13:21

      And surely mommy would enjoy too 😉 Thank you

  • Reply
    rösti
    18.10.2016 at 11:34

    Very nice ideas!!

  • Reply
    Ashley
    18.10.2016 at 11:36

    Very cute ideas! We will have to try them, especially the ghost lantern. 🙂

    • Reply
      AdinaJustina
      18.10.2016 at 13:23

      Thank you! I think these lanterns are the right thing for fall evenings 😉

  • Reply
    Kate Orson
    18.10.2016 at 12:01

    These look beautiful, and very child friendly. I will share them with my daughter, who has been talking about making leaf pictures ever since the first leaves have fallen!

    • Reply
      AdinaJustina
      18.10.2016 at 13:52

      Thank you Kate! There are so many ideas what to do with leaves: my sister has just sent me a picture of a caterpillar her son had made recently – just thread maple leaves and add eyes made of paper (i think I will update this post soon with this picture ;))

  • Reply
    Rachael Soster-Smith
    19.10.2016 at 8:59

    A super-cute craft project. Thanks for the inspiration 🙂

  • Leave a Reply

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..