tvoření Vánoce

DIY: Christmas Crafts Corner – Vánoční dílničky

Protože na konci listopadu přestalo být konečně patnáct nad nulou a v týdnu poprvé sněžilo i u nás v nížině, nastal nejvyšší čas pustit se do tvorby vánočních dekorací a výzdoby bytu. 
Because at the end of November finally ceased to be fifteen above zero and during a week it snowed for the first time here in the lowlands, it was high time to start making Christmas decorations.


Možná si vzpomínáte, že jsem loňský vánoční stromeček po svátcích rozebrala na součástky, resp. na větvičky. Z těch jsem pak vytvořila základ pro letošní ozdobu. Původně jsem mysela, že vytvořím netradiční adventní “věnec”, ale nakonec mi do větviček nepasovaly držáky na svíčky, a proto vznikla aspoň dekorace na stůl.
You may remember that last year after the holidays I cut our Christmas tree into pieces, respectively in twigs. From those, I then made the basis for this year’s decoration. Originally, I thought that I would create unusual Advent “wreath”, but in the end, the candle holders didn´t fit into it, and thus it was at least table decoration.

Adventní věnec / Advent wreath 

Adventní věnec jsem nakonec udělala tradiční kruhový, ale poprvé jsem při jeho výrobě nepoužila chvojí nebo větve thúje, ale jen slaměný korpus, který jsem obmotala stuhou. Po letech jsem se  taky rozhodla změnit “barevné schéma”, a tak se letošní výzdoba nese ve fialové, která je tradiční barva Adventu. 

I made the Advent wreath traditionally in the round shape, but for the first time, I haven´t used to make it Thuja branches, but I used only the straw form to which I rolled ribbon. After years I also decided to change the “color scheme”, so this decoration bears purple, which is the traditional color of Advent.

Vánoční věnec / Christmas wreath

Vzhledem k tomu, že starší dítko mělo celý týden ve školce prázdniny a ven se moc jít kvůli počasí nedalo, pojali jsme každé odpoledne jako takové “vánoční dílničky”. A tak jsme společně louskali ořechy, skořápky jsme potom stříkali zlatým sprejem, barvami na sklo jsme vyráběli výzdobu na okno a stříhali vločky z papíru…Myslím, že to byl velmi příjemně a přínosně strávený čas, kdy nám spolu bylo moc hezky.
Given that the older child had a full week vacation in kindergarten and we couldn´t go out very much because of the weather, we took up every afternoon as a “Christmas workshops”. And so we were together cracking nuts, then sprayed the shells gold, painted with glass colors making window decorations and cutting out paper flakes … I think it was a very pleasant and useful spent time together that we really enjoyed.

Dlouho jsem pak přemýšlela, co vlastně vyrobit z těch pozlacených ořechových skořápek, až mi dodala inspiraci moje sestra a já se rozhodla za pomoci kousků vaty, ozdobné látky, stuhy a tavící pistole vyrobit ořechové ozdoby. Pokud byste tápali, jak na to, návod najdete třeba tady nebo tady. Z oříšků jsem pak udělala ještě jeden věnec, který jste viděli hned v úvodu tohoto příspěvku.
I have long wondered then what could I make of those gilded walnut shells when my sister gave me an inspiration and I decided with the help of a piece of cotton, decorative cloth, ribbons and the glue gun to make nut ornaments. If you groping, how to do it, you can find tutorials here or here. For nuts, I then made one more wreath that you saw right at the beginning of this post.
Hezký Advent všem!

 A jak se připravujete na Vánoce vy?


 And how do you prepare for Christmas?

Pokud nechcete přijít o nejnovější příspěvky na mém blogu, staňte se jeho pravidelným čtenářem a zaregistrujte se v pravém horním rohu této stránky. Děkuji 🙂
Budu ráda, kdykoli budete chtít sdílet moje příspěvky na Facebooku nebo Twitteru. Pomůže mi to dostat můj blog k dalším lidem, kterým by se také mohl líbit.
Nezapomeňte mě také sledovat přes Facebook, Pinterest, Bloglovin a Instagram.
A samozřejmě se těším na všechny vaše komentáře!

If you don´t want to miss any of my recent posts please sign up for my blog in the top right-hand corner of this page. Thank you 🙂
I will appreciate any time if you share my posts on Facebook or Twitter. It helps get my blog out to more people, who may like my posts.
Be sure to follow me on Facebook, Pinterest, Bloglovin and Instagram.

And of course, I look forward to reading all your comments.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..