tvoření

DIY: Organizér z krabice na cereálie / Cereal box organizer

K výrobě tohoto organizéru mě dohnala pomalu ale jistě rostoucí hromádka různých slevových kuponů, letáčků a vizitek, které se nám začaly vršit na mikrovlnce. Tak jsem si řekla, že je načase zase jednou je protřídit a udělat v nich pořádek. Část jsem jich vyházela, ale co s těmi, které ještě určitě využiju a chci je mít po ruce? Nejdřív jsem chtěla nějaký organizér koupit, ale rozměrově mi nic nepasovalo na místo, kde jsem jej chtěla mít. A tak jsem se rozhodla vyrobit si vlastní “na míru”.

Slowly but constantly growing pile of different coupons, flyers and business cards that we began to pile on the microwave made me to create this organizer. So I thought it was time once again to sift through them and make them tidy. I threw most of them, but what about those that I will definitely use and want to have them on hand? At first I wanted to buy an organizer, but I found nothing fitting to the place where I wanted it to be. And so I decided to make my own “custom-sized” organizer.

Co potřebujete / Supplies: 

  • Krabice od dětských cereálií / Kids cereal box
  • útržky kuchyňských papírových utěrek / scraps of paper kitchen towels
  • lepidlo / glue
  • voda / water
  • štětec / brush 
  • akrylové barvy / acrylic paints
  • zdobené ubrousky / napkins with motif.


Krok 1 / Step 1


V první fázi jsem si krabici nastřihla do požadovaného tvaru a pak jsem slepila k sobě velkou a malou přihrádku. 
In the first phase, I have a box cut into the desired shape and then I glued together large and small boxes.


Krok 2 / Step 2

Potom nastala fáze dvě – natrhání kuchyňských utěrek na malé kousky. Tady je vhodné zapojit malé děti, protože si tak procvičí jemnou motoriku 🙂
Then came phase two – tearing kitchen towels into small pieces. Here I highly recommend to involve young children because they can practice their fine motor skills 🙂

Pomocí štětce namáčeného do lepidla smíchaného s vodou jsem nanášela vrstvy ústřižků na slepené krabičky. Zabere to sice chvíli času, ale výsledkem je pak pevnější organizér. A taky (pokud máte např. různě ozdobně perforované kuchyňské utěrky) udělají hezký plastický efekt.

Then I mixed the glue with water, dipped the brush into this mixture and started to add layers of paper towel´s snippets to the box. It takes a while, but then the result is firmer organizer. And (if you have eg. decoratively perforated towels) it also does a nice relief effect.


Krok 3 / Step 3

Jakmile byla krabice suchá (nejlepší je nechat ji vyschnout přes noc), rozhodla jsem se ji barevně natřít.
Once the box is dry (it´s best to let it dry overnight), I decided to paint it in color.

Krok 4 / Step 4

Mým úmyslem pro finální dekoraci bylo bílým sprejem nasříkat nějaký obrázek podle šablony, ale v obchodě jsem zahlédla ubrousky s krásným motivem, proto jsem se rozhodla znovu použít ubrouskovou techniku.
My intention for the final decoration was to spray it white with an image from a template, but then I saw these napkins with a beautiful motif in our local store, so I decided to reapply the Decoupage technique.

Tentokrát jsem ale nejdříve musela z ubrousků odstranit spodní dvě vrstvy a použila jen tu s motivem. Při potírání štětcem je důležité na ubrousek příliš netlačit, aby se nepotrhal. A opět je dobré nechat výrobek nejlépe přes noc zaschnout. A tradá – ručně vyrobený originální organizér je na světě! 🙂
This time, however, I first had to remove the two bottom layers of the napkin and used only the upper one with motive. When working with a brush is important now not to push too much on a napkin to rip. And again – it is good to let the product dry, preferably overnight. And cheers – handmade original organizer is here! :)

Máte i vy nějaký ručně dělaný výtvor, na který jste pyšní? 

Do you also have a handcrafted product, which you are proud of?

Pokud nechcete přijít o nejnovější příspěvky na mém blogu, staňte se jeho pravidelným čtenářem a zaregistrujte se v pravém horním rohu této stránky. Děkuji 🙂
Budu ráda, kdykoli budete chtít sdílet moje příspěvky na Facebooku nebo Twitteru. Pomůže mi to dostat můj blog k dalším lidem, kterým by se také mohl líbit.
Nezapomeňte mě také sledovat přes Facebook, Pinterest, Bloglovin a Instagram.
A samozřejmě se těším na všechny vaše komentáře!
If you don´t want to miss any of my recent posts please sign up for my blog in the top right hand corner of this page. Thank you 🙂
I will appreciate any time if you share my posts on Facebook or Twitter. It helps get my blog out to more people, who may like my posts.
Be sure to follow me on Facebook, Pinterest, Bloglovin and Instagram.

And of course I look forward to reading all you comments.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..