tvoření Vánoce

Vánoční stromeček ze šišek

Ač se to může zdát neuvěřitelné, ale i po tom, co jsem letos i loni vyráběla spoustu věcí ze šišek (adventní věnec, podzimní figurky a andělíčky), ještě mi pěkná zasoba tohoto přírodního materiálu zbyla. A vzhledem k tomu, že letos doma nebudeme mít náš vánoční stromeček (Vánoce totiž budeme výjimečně slavit u rodičů), rozhodla jsem se ze šišek vyrobit jeho zmenšenou variantu. Na následujících řádcích najdete návod, jak si jednoduše můžete vyrobit takový vánoční stromeček ze šišek i vy!

Co budete potřebovat

  • polystyrenový kužel (výška 26cm)
  • borovicové šišky (spíše menší a středně velké)
  • hnědá akrylová barva, štětec
  • tavná pistole a náhradní tyčinky
  • hvězda
  • třpytky
  • univerzální lepidlo
  • vánoční světýlka zvaná “angel hair” nebo “fairy lights” (délka 2 metry, na baterie)*

Krok 1

Aby pod šiškami neprosvítala bílá barva polystyrenu, nejdřív jsem jej akrylovou barvou natřela nahnědo.

Krok 2

Po zaschnutí barvy jsem pomocí tavné pistole začala lepit šišky. Začala jsem odshora, abych viděla, jak vystačím s těmi nejmenšími šiškami (i když logika by asi velela začít odspoda, aby na sebe šišky pěkně “dosedaly”).

Krok 3

Poté jsem smíchala dva odstíny třpytek a rozmíchala je v tekutém lepidle zředěném pár kapkami vody.

Krok 4

Štetcem jsem začala nanášet směs třpytek a lepidla na špičky “lístků” šišek. Mimochodem nevěřili byste, jak se třpytky špatně fotí! :O

Krok 5

Na vrchol “stromečku” jsem přilepila ještě jednu šišku a na ni hvězdu, kterou jsem koupila v místním květinářství (návod, jak si takovou hvězdu vyrobit s dětmi, najdete v mém dalším příspěvku, tak mi zachovejte přízeň! ;))

Krok 6

Poté jsem omotala světýlka okolo stromku a krabičku s bateriemi jsem umístila za stromeček.

Teď už záleží jen na vás, kam svůj stromeček umístíte. Pokud se vám návod líbil, budu ráda, když ho budete dále sdílet s dalšími, kteří rádi tvoří. Přeju Vám hezké svátky!

*Tento blog je součástí Amazon affiliate programu. Pokud si zakoupíte z Amazonu výrobek díky jednomu z uvedených odkazů, mohu z nákupu získat malou provizi (což pro vás neznamená žádné další náklady!)

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..