tvoření

DIY – Starý tiskařský šuplík jako polička pro Hot Wheels auta – Vintage printers drawer as a Hot Wheels Cars display

Zrovna jsem si říkala, že jsem nějaký ten čas nic nevyráběla, když jsem v pondělí po dlouhé době jen tak ze zvědavosti zamířila do místního bazárku. Tam jsem uviděla starý dřevěný tiskařský šuplík a hned jsem věděla, že je to právě ono, co jsem (ne)hledala, ale musím mít, abych se opět trochu kreativně realizovala. Zaplatila jsem pět franků (cca 125Kč) a s šuplíkem pod paží jsem mířila domů a těšila jsem se, jak se hned dám do práce.
I was just thinking that quite a lot of time passed since I have self-made something when on Monday, after a long time, I headed to the local second-hand store just out of curiosity. There I saw an old wooden printing drawer and I immediately knew that it is precisely what I am (not) looking for, but must have it to be a bit creative again. I paid five francs (about 125Kč) and headed home with a drawer under my arm and I was looking forward to just get to work.

Původně jsem si myslela, že ze šuplíku vyrobím poličku pro svoji sbírku laků na nehty, ale byla jsem svými kluky přehlasována, že by se jim víc hodil jako výstavka pro jejich autíčka Hot Wheels. Nejdřív jsem ho musela zbavit prachu a pavučinek, ale dřevo začalo hodně pouštět barvu, tak jsem toho radši nechala a udělala jen nejnutnější vyčištění.
Originally I thought that I could make a shelf for my collection of nail polishes from the drawer, but I was outvoted by my boys that the drawer would be better suited as an exhibition for their Hot Wheels cars. 
First I had to get rid of dust and cobwebs, but the wood began to discolour a lot, so I let it drop and made only the most necessary cleanup.
Po čištění jsem barvu dost dlouho dostávala dolů/It was hard to get rid of the brown colour on my hands
Poté jsem šuplík nastříkala bílým akrylovým sprejem, ale jelikož původní barva byla tmavě hnědá, musela jsem po zaschnutí nanést ještě jednu vrstvu. Pak jsem šuplík nechala přes noc na balkóně uschnout.
Then I  sprayed the drawer with white acrylic paint, but since the original colour was dark brown, I had to apply another layer after the first layer had dried. Then I  left the drawer to dry overnight on the balcony.
Jelikož po čištění ulpěly na dřevu zbytky vláken z vlhčených ubrousků, kterých jsem si před nanášením barvy nevšimla, vzala jsem ještě starý pilník na nehty a vlákna a drobné třísky jsem jemně obrousila. A pak už stačilo naskládat auta. Výsledek není špatný, co myslíte?
Because fiber residues from wet wipes (which I had not noticed before applying the paint after cleaning) adhered to wood, I took an old nail file and I gently worn down fibers and splinters. And then it was ready enough to arrange the cars. The result is not bad, what do you think?
Vzhledem k tomu, že dřevo bylo opravdu hodně tmavé, výsledná barva není úplně bílá, ale to mi vůbec nevadí. Jsem ráda, že kluci mají konečně poličku, kam si můžou vystavit svá oblíbená auta. Teď už ji zbývá jen poličku pověsit, ale to už je hozená rukavice pro manžela 🙂
Given that the wood was really dark, the resulting color is not completely white, but I do not mind. I’m glad my guys finally have a shelf where they can display their favourite cars. Now all that remains is to hang it, but it is a serious challenge for my husband 🙂





Pokud nechcete přijít o nejnovější příspěvky na mém blogu, staňte se jeho pravidelným čtenářem a zaregistrujte se na mém blogu v pravém horním rohu této stránky. Děkuji 🙂
If you don´t want to miss any of my recent posts please sign up for my blog in the top right hand corner of this page. Thank you 🙂


Budu ráda, kdykoli budete chtít sdílet moje příspěvky na Facebooku nebo Twitteru. Pomůže mi to dostat můj blog k dalším lidem, kterým by se moje příspěvky mohly také líbit.
Nezapomeňte mě také sledovat přes Pinterest, Bloglovin a Instagram.
A samozřejmě se těším na všechny vaše komentáře!
I will appreciate any time if you share my posts on Facebook or Twitter. It helps get my blog out to more people, who may like my posts.
Be sure to follow me on Pinterest, Bloglovin and Instagram.

And of course I look forward to reading all you comments.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..