tvoření

Ve víru podzimní nálady

Nevím jak vy, ale já mám moc ráda podzim. Nemyslím tím ale ty mlhavé a deštivé dny, ale raný podzim, babí léto. Sluneční paprsky už nejsou tak ostré a vše se halí do teplejších odstínů.

S množstvím barev příchází i množství vůní – čerstvě pooraných polí, pomalu tlejícího listí, dozrávajícího ovoce….A když už mluvím o ovoci, pro mě jsou symbolem podzimu jablka. Jak se u nás doma pozná, že začal podzim? Ne podle výzdoby našeho bytu (mmch. miluju, když můžu náš byt zdobit sezónními serepetičkami :)), ale podle prvního upečeného jablečného štrůdlu. Ta vůně skořice…hmm…lepší jak všechny vonné svíčky dohromady 😉

Podzimní recepty

S příchodem podzimu se ráda vrhám na pečení a zkoušení nových receptů. Jsem ráda, že jsem díky dalším spolu-bloggerkám objevila další recepty, které musím jako milovník jablek určitě vyzkoušet. Tak například:

Jablečné crispsJablečno skořicové proteinové palačinkyJablečné muffiny.

Jestli vám tyto jablečné recepty nestačily, tady jsou další. Rodiče mého manžela každý rok dělají jablečný mošt – možná bych jim mohla navrhnout, aby vyzkoušeli tyto:

Rychlý jablečný cider nebo Karamelový jablečný cider.

Někteří možná budou namítat, že symbolickým plodem podzimu je přeci oranžová dýně. Nechci se hádat, ale pro mě je to trošku rozporuplný vztah. Už jsem několikrát zkoušela něco uvařit nebo upéct z dýně. Někdy to nedopadlo úplně dobře (nikomu kromě manžela tehdy ten dýňový koláč nechutnal), někdy jsem sklidila pochvalu (třeba za pražená dýňová semínka nebo dýňovou polévku na druhý pokus).

Každopádně možná vyzkouším tento dýňový koláč and dýňovou “smetanu” do kávy. A tyto Cookies s javorovým sirupem nejspíš taky.

Podzimní aktivity

Ačkoli podzimní počasí někdy láká k tomu zachumlat se do deky s horkým nápojem (co takhle Svařená jablečná sangría?), někdy stojí za to vystrčit nos z domu a nadechnout se chladného podzimního vzduchu. Můžete jít třeba někam sbírat jablka, nebo vyzkoušet další rodinné aktivity, které jsou někdy navíc nic nestojí.

Feed Your Fall Apple Addiction

Podzimní výzdoba

Když už vás sychravé podzimní počasí vážně přinutí zůstat doma, není nic lepšího než něco tvořit. Třeba dýni anebo můžete na okno nalepit podzimní listy.

Já si nedokážu představit podzim bez nějakého toho ručně vyrobeného věnce na vstupních dveřích nebo na stěně mezi obývákem a kuchyní. Jestli máte rádi tvoření tak jako já, můžete si nějaké vyrobit. Můžete vyzkoušet jednoduchý věnec z kruhu na vyšívání, věnec z kaštanů, anebo věnec z bukvic. Kdo se necítí na to tvoření, může přinést podzim domů tak, že koupí nějaké podzimní dekorace nebo obrázky s citáty.

A jak rádi trávíte podzim vy? Máte nějaký oblíbený podzimní recept anebo oblíbenou rodinnou aktivitu? Napiště mi do komentářů!

Krásný podzim přeju!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..