tvoření Vánoce

DIY: Adventní věnec z jutové stuhy

Jak už jste si možná na blogu všimli, moje letošní tvoření se nese v duchu juty (tady, tady a tady). Proto není divu, že pro letošní Advent jsem se rozhodla vyrobit věnec z jutové stuhy. Jeho výroba je nenáročná a myslím, že výsledek opravdu stojí za to.

Co budete potřebovat

  • Polystyrenový korpus na věnec (průměr 25 cm)
  • Jutovou stuhu s vánočním/zimním motivem – 5m šíře 10cm (k dostání třeba tady nebo tady)*
  • Špendlíky s malou hlavičkou
  • Tavnou pistoli a silikonové tyčinky
  • Nůžky
  • Bodce na svíčky
  • 4 adventní svíčky
  • Dekorace

Jak na to

Krok 1

Začněte tím, že na polystyrenový korpus umístíte bodce na svíčky podle vaší fantazie. Já jsem se rozhodla mít všechny 4 svíčky vedle sebe.

Krok 2

Možná jste zaregistrovali, že velmi podobný věnec jsem dělala už na Velikonoce. Základní postup je tedy stejný. Nejdříve si nastříhejte stuhu na čtverce o rozměrech 10x10cm. Každý čtverec složte do trojúhelníku a rohy pomocí tavné pistole slepte k sobě.

Totéž udělejte i s oběma zbývajícími rohy. Na každý naneste kapku lepidla a přilepte k prostřední části.

Vznikne vám tak “bublina”, se kterou budete dále pracovat.

Krok 3

Spodní částí bubliny propíchněte špendlík a bublinu pak zapíchněte do korpusu. Já jsem připíchla nejdřív jednu nahoru, a potom další z vnitřní a vnější strany. Bubliny by se měly lehce překrývat, aby neprosvítala bílá barva korpusu (případně můžete bubliny trošku “načechrat”).

Krok 4

Pomocí tavné pistole přilepte další dekorace. Já jsem tyto malé baňky koupila kdysi dávno v jednom malém květinářství na pražském Spořilově a od té doby je opakovaně používám – mohli jste je třeba vidět tady.

Můj tip

Sezónní dekorace je nejlepší kupovat hned po daném svátku, protože i na ně bývají výprodeje, stejně jako u oblečení. Já jsem použitou jutovou stuhu koupila hned v lednu za zlomek původní ceny a aspoň jsem se mohla celý rok těšit, jaký věnec z ní budu vyrábět. Pokud se vám tento můj návod na věnec z jutové stuhy líbil, budu ráda, když jej budete sdílet s ostatními. Třeba na Pinterestu, kam si můžete uložit následující obrázek 🙂

Poděkování

Bylo milým potěšením, když jsem zjistila, že tento věnec se tak moc líbil firmě Lindström, která jej uveřejnila na svých webových stránkách v článku Jak neudělat z Vánoc ekologickou katastrofu? Přinášíme vám inspiraci pro DIY vánoční dekorace. Tak mrkněte 😉

* oba odkazy jsou tzv. affiliate. Když na ně kliknete a produkt si koupíte, obdržím z nákupu malou provizi.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..