tvoření

Cupcakové šílenství

Kdo se ještě s termínem cupcake nesetkal, pro toho na úvod vysvětlím, že je to vlastně taková minibábovka v papírovém košíčku s krémovou polevou nahoře, která pasuje akorát do malých dětských rukou. Blogů, stránek a videonávodů o pečení cupcaků je nespočet, ale tím vás nechci zatěžovat. Chtěla jsem se s vámi jen podělit o výsledky tvoření z tohoto víkendu, kdy mě k vyzkoušení cupcaků doslova “donutil” starší syn, který se pořád dožadoval, kdy už konečně budeme péct podle receptu z čokoládovny Frey. 

Při návštěvě čokoládovny Frey, o které jsem psala tady, jsme na zábavném interaktivním panelu odpovídali na různé otázky, aby nám nakonec vyšlo, jaký jsme “čokoládový typ”. A k tomuto výsledku byl přiložen nejlépe se hodící recept. No a na mě připadl recept právě na cupcakes 🙂
Do pečení sladkého se mi moc nechtělo, zvláště proto, že se tělo ještě nevzpamatovalo z přílišné konzumace vánočního cukroví, ale čekal nás deštivý víkend, a tak jsem se rozhodla, že se do toho dáme a s dětmi si výrobu cupcakes užijeme!
Pro jistotu jsem nejdřív na internetu zhlédla pár videí a tipů, hlavně co se výroby krémů a techniky zdobení týká (třeba tadytady a tady), ale nakonec jsem zjistila, že to vážně není žádná věda 🙂
Jako první jsme se pustili do výroby čokoládových cupcaků podle receptu z Frey. Jelikož čokoládovo-smetanového krému bylo docela málo (anebo jsem ho dávala moc?) a vystačil jen na půlku košíčků, rozhodla jsem se udělat další, pro změnu máslový. 
Čokoládové cupcakes s máslovým krémem

Pak jsem se ale dostala do situace, kdy mi pro změnu zbyla půlka krému. Co teď? Prolistovala jsem svou kuchařku, našla recept na jablečné muffiny (kde jsem ořechy nahradila bílou čokoládou) a za chvíli bylo hotovo. I když…bylo by možná hotovo třikrát rychleji, kdybych u sebe neměla dva pomocníčky, a ještě navíc neodbíhala sledovat biatlon (tento víkend extrémně napínavý ;)).

Jablečné cupcakes s máslovým krémem

Na fotkách můžete vidět výsledky našeho snažení. A jak nejraději trávíte s dětmi deštivé víkendy vy?

Update: nedávno jsem narazila na další dobrý blog o pečení, mj. s částí věnující se také cupcakes. Na Valentýnskou neděli bylo také ošklivé počasí, a proto jsem se rozhodla vyzkoušet (samozřejmě za pomoci dětí) tyto Piňacolada (ananasovo-kokosové) cupcakes. Oproti původnímu receptu jsem však udělala malou změnu v tom, že větší část másla v těstě i krému jsem nahradila kokosovým tukem. Myslím, že se povedly, co vy na to?

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    mama wears prada
    8.2.2016 at 20:15

    Hanka, tvoje vyzerajú úžasne, je vidieť, že už v tom máš prax. Inak dnes som ich robila znovu, len náš malý nie je vôbec krémový, tak len suché. 😀 A mne zas najviac chutí ten krém. :p

    • Reply
      AdinaJustina
      9.2.2016 at 5:36

      Tak to máte hezky rozdělené 🙂 Jinak podle mě je největší dobrodružství a zábava zkoušení těch krémů – zatím teda vede čokoládový, ten je nej!

  • Reply
    mama wears prada
    14.2.2016 at 20:56

    Mne chutia všetky, ale budem sa musieť s nimi krotiť, aby som sa zmestila do plaviek. 😀

  • Leave a Reply

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..