tvoření

Pinterest – moje budoucí zkáza? ;)

Poprvé jsem zaregistrovala existenci Pinterestu v roce 2012 v pořadu Ekonomika+ na programu ČT24. Reportáž (můžete ji vidět tady) pojednávala o různých sociálních sítích, které nejsou ještě tak známé jako například Facebook, ale mezi uživateli získávají stále více příznivců. Na Pinterestu mě zaujalo hlavně to, že na rozdíl od Facebooku se nemusíte s nikým virtuálně přátelit, abyste mohli sdílet to, co vás baví a co se vám líbí. Dále jsem však jeho existenci pustila z hlavy, protože jsem v té době byla zarytým odpůrcem sociálních sítí (mezi nimi i Bloggeru :)), aplikací do chytrých telefonů a těchto věcí vůbec. 21.století mě ale dohnalo, a já jsem nedávno Pinterestu propadla tak, až mě to někdy samotnou začíná štvát 🙂

A jak tedy Pinterest funguje?

Možná si někdo vzpomenete, jak jste v pubertě sbíral výstřižky z časopisů – ať už šlo o zajímavé recepty, které jste chtěli vyzkoušet, oblečení, které jste měli v plánu si v budoucnu ušít, anebo prostě jen obrázky, které se vám líbily a rádi jste se k jejich prohlížení vraceli. Ty výstřižky jste si možná třídili do různých složek podle vámi vybraných témat. Na podobném principu je založen i Pinterest. Na virtuální nástěnky (které si můžete různě podle sebe pojmenovat) si ukládáte, neboli “připínáte” obrázky, které jste někde objevili a které se vám líbí (přičemž zůstává odkaz na jejich původní umístění na internetu). A pak je můžete sdílet s ostatními uživateli, pokud chcete. 

A proč jsem v nadpisu psala, že Pinterest bude moje budoucí zkáza?

Stalo se to vcelku nenápadně, když jsem hledala inspiraci pro mé tvoření. Do Googlu jsem zadala klíčová slova, která jsem zrovna hledala a šup: vyjelo mi spousta obrázků, většina z nich s odkazem právě na Pinterest. A tak jsem se po chvíli váhání na Pinterest registrovala, vytvořila si vlastní nástěnky s tématy, které mě zajímají (kromě “Co vytvořit”, také např. “Módní inspirace”, “Švýcarsko” apod.) a také zadala témata, která bych ráda sledovala (běhání, móda, pletení a háčkování atd.) A od té doby si připadám, jako bych se upsala dáblu! Ale ne, to samozřejmě přeháním 🙂 Nicméně pořád nacházím nové a nové fotky, a připadá mi, že do konce života nechci dělat nic jiného, než plést, háčkovat, vyšívat, tolik inspirace na pinterestu nacházím! Tak jen pro ilustraci, co na mě “vyjelo”, když jsem zadala klíčová slova “cross stich free pattern easter” (volně přeloženo jako vzory ke stažení zdarma pro křížkovou výšivku s tématem Velikonoce).
No nechce se vám teď pustit do vyšívání? Mně teda jo! Ale nesmím! Právě mám totiž rozpletenou šálu, a pak se pustím do pletení svetru a háčkování jarních čepiček a velikonočních dekorací a ….už se radši pro dnešek musím z Pinterestu odhlásit!!!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..