tvoření

DIY: Věnec z větviček ve tvaru srdce

Ve svém dnešním příspěvku vám přináším další návod, jak vyrobit netradiční věnec z březových větviček. Ten může být třeba hezkým netradičním dárek k blížícímu se Dni matek.

Co budete potřebovat

  • březové větvičky
  • tavnou pistoli a silikonové tyčinky
  • umělé květy
  • barevné stuhy, jutový provázek, nit
  • ozdobné kamínky

Birch Twig Heart Wreath Materials

Ještě než se dostanu k samotnému postupu výroby, chtěla bych se podělit o jednu historku, která provázela chystání propriet k jeho výrobě (ještě vám nikdo nikdy nevyprávěl veselou historku o tavných tyčinkách? Ne? Tak to jsem ráda, že budu první :)): většinou kupuju zásoby silikonových tyčinek během našich návštěv v Česku. Důvod je zřejmý: jsou několikanásobně levnější než tady ve Švýcarsku. To jsem udělala i během naší nedávné velikonoční návštěvy. Měla jsem za to, že po návratu jsem je při vybalování kufrů uklidila tam, kde je obykle mívám – do krabice s materiály na moje tvoření. Ale tam jsem je nemohla najít, zrovna když jsem je nutně potřebovala (všimněte si, že i fotka je bez nich). Při jejich hledání jsem prošla snad všechno – další krabice s dekoracemi (ano, plurál je namístě, opravdu mám několik krabic s různými dekoracemi :)), různé šuplíky v komodách…no prošla jsem i místa, kde by mě ani nenapadlo je normálně uložit.

Abych to zkrátila: jako poslední možnost mě napadlo jít se podívat do sklepa, kde máme kufry, jestli náhodou nejsou zapadlé v nějaké boční kapsičce. A co myslíte? Byly tam! Asi nemusím popisovat, jak se mi ulevilo. Už jsem byla totiž připravená, že v tom hnusném počasí, které tady několik dní panovalo (a když říkám hnusné, myslím opravdu hnusné) budu muset vyrazit na procházku do skoro dva kilometry vzdáleného hobby marketu a tyčinky koupit. Což jsem mi vážně nechtělo. A tak jsem se mohla celá šťastná vrhnout na výrobu věnce.

Postup

Krok 1

Z větví je nejdřív potřeba vyrobit korpus věnce ve tvaru srdce. Nevím z jakého důvodu, ale tentokrát mi přišla práce s větvičkami mnohem obtížnější než minule, kdy jsem vyráběla věnec ve tvaru Velikonočního zajíčka. Větvičky nechtěly držet zkroucené u sebe a nedařilo se mi je ohnout do požadovaného tvaru. A tak jsem si musela vypomoci nití, kdy jsem cca po 5 centimetrech větvičky svazovala k sobě.

Krok 2

Na přichycení větví k sobě, abych vytvořila kýžený tvar srdce, jsem použila silnější jutový provázek.

Krok 3

Umělé květiny jsem oddělila od zelených “stonků” a pomocí tavné pistole jsem je přilepila na srdce.

Krok 4

Je úplně na vás, jestli a jak se rozhodnete dál srdce zdobit. Já jsem ještě kousek větve omotala barevnou stuhou a na tu jsem pomocí tavné pistole přilepila ozdobné kamínky (když už je doma mám, tak proč je nepoužít, že 🙂 )

Myslím, že přes počáteční potíže se věnec nakonec povedl. K jeho zavěšení můžete buď použít barevnou stuhu, kterou tavnou pistolí přichytíte na jeho zadní stranu. Anebo větvičky jednoduše provlečete skrz hřebíček na zdi (jak jsem to udělala já).

A jak se chystáte slavit Den matek vy?

An easy tutorial how to make a birch twig heart wreath for Mother´s Day

Pokud nechcete přijít o nejnovější příspěvky na mém blogu, staňte se jeho pravidelným čtenářem a zaregistrujte se v pravém horním rohu této stránky. Děkuji 🙂 Budu ráda, kdykoli budete chtít sdílet moje příspěvky na Facebooku nebo Twitteru. Pomůže mi to dostat můj blog k dalším lidem, kterým by se také mohl líbit. Nezapomeňte mě také sledovat přes Facebook, Pinterest, Bloglovin a Instagram.

A samozřejmě se těším na všechny vaše komentáře!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..