tvoření

Letošní velikonoční výzdoba

Tento příspěvek jsem měla připravený už poměrně dlouho, protože letos jsem s výrobou velikonočních dekorací začala velmi brzo, sotva pár dní poté, co jsme odzdobili vánoční stromeček. Jednu chvíli to totiž vypadalo, že jaro přijde už v lednu (důkazem budiž fotky sneženek a primulí, které jsem zachytila v místních zahrádkách). Ale konečně máme březen, Velikonoce takřka za dveřmi, a já už jsem nemohla vydržet se s vámi nepodělit o moje letošní výtvory. 

Na úvod podotýkám, že velkou inspirací mi byl opět Pinterest. Asi nejpracnější byla výroba tohoto netradičního věnce (návod najdete tady). Ale díky tomu, že jsem měla dva malé pomocníky, kteří si namotáváním příze na plastová vajíčka a polystyrenové kuličky trénovali jemnou motoriku, práce šla docela od ruky. 
Za nejroztomilejší dekoraci považuju tyto jednoduché pletené zajíčky (návod tady). Doufám, že za stejně roztomilé je budou považovat i koledníci, kteří je na Velikonoční pondělí najdou v balíčku, který dostanou za “mrskačku”. 
U tohoto svícnu jsem se neinspirovala Pinterestem, ale sama sebou, protože podobný jsem vyráběla už loni. Tentokrát jsem ale k jeho výrobě nepoužila větvičky z vánočního stromku, ale koupila jsem je přímo už takto nabarvené.

K výrobě látkových tulipánů mě inspirovala moje kamarádka, která mi poslala odkaz na youtube a pár fotek svých výtvorů. Neváhala jsem a pustila se do nich taky. Není to nic složitého a tulipány vám můžou dělat ve váze parádu klidně celý rok 🙂

I letos děti přispěly svojí troškou do mlýna a s výzdobou pomohly. Nejenom pomocí při tvoření věnce, ale společně si každý vyrobili velikonoční kuřátko ze dvou žlutých bambulí.

A jelikož ráda peču, vyzkoušela jsem domácí “Oreo sušenky” s velikonočním motivem – tak tak jsem je stihla vyfotit, než se snědly 🙂

A co vy? Už se těšíte na přicházející svátky jara?

Pokud nechcete přijít o nejnovější příspěvky na mém blogu, staňte se jeho pravidelným čtenářem a zaregistrujte se v pravém horním rohu této stránky. Děkuji 🙂
Budu ráda, kdykoli budete chtít sdílet moje příspěvky na Facebooku nebo Twitteru. Pomůže mi to dostat můj blog k dalším lidem, kterým by se také mohl líbit.
Nezapomeňte mě také sledovat přes Facebook, Pinterest, Bloglovin a Instagram.

A samozřejmě se těším na všechny vaše komentáře!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..