tvoření

DIY: Tissue box cover tutorial – ozdobná krabička na kapesníky

Po minulém příspěvku, který byl trošku na vážnější téma, přináším dnes něco odlehčenějšího, a to další ze série mých návodů. Ještě než se pustím do tvorby vánočních dekorací, rozhodla jsem se totiž ještě vyrobit ozdobnou krabičku na papírové kapesníky. A návod na její výrobu vám ukážu v dnešním příspěvku.

After the last post, which was on a little more serious topic, today I´d like to lighten the athmosphere a bit and therefore I bring you another of my DIY tutorials. Before going into making Christmas decorations, I decided to make a decorative tissue box cover.  A this tutorial I´d like to show you in today’s post.

Při výrobě krabičky jsem použila v podstatě stejný postup, jako když jsem dělala organizér z krabice na cereálie (návod je tady), tedy použila jsem ubrouskovou techniku, tzv. decoupage.

To make this box cover I used basically the same process as when I was doing organizer from cereals box (you can find the tutorial here), therefore I used decoupage technique.


Co potřebujete/ Supplies

  • prázdnou krabičku od papírových kapesníků (já jsem použila ty z DM) / empty box of tissues (I used a DM brand tissue box)
  • lepenku, ideálně z krabice na balíky (dobrá výmluva objednat si další boty :)) / cardboard (a good excuse to buy more shoes ;))
  • papírová lepící páska / paper adhesive tape
  • ústřižky z kuchyňských utěrek / snippets of kitchen towels
  • ozdobné papírové ubrousky / decorated napkins
  • lepidlo, pravítko, plochý štětec, tužku, nůžky a třpytkové lepidlo (nepovinné :)) / glue, ruler, flat brush, pencil, scissors and glitter glue (optional)

Krok 1 / Step 1

Změřte si rozměry krabičky, na každé straně přidejte cca půl centimetru a tyto rozměry vystřihněte z lepenky. Na horním díle se musí vystříhnout oválný otvor na kapesníky. Je to lepší udělat, ještě než krabičku slepíte dohromady. Já jsem postupovala tak, že jsem na okraje otvoru na původní krabičce nanesla třpytkové lepidlo a krabičku jsem potom obtiskla na karton. Poté jsem oválný otvor vystřihla.

Measure your box, add about 0,5cm on each side and cut these measuments from cardboard. On the upper side, you must cut out an oval shape. It’s better to do before gluing the box together. Here I used the glitter glue, I traced an oval shape and then stamped it on to the cardboard. Then I cut it out with scissors.

Krok 2 / Step 2

Papírovou lepící páskou slepte všechny části dohromady do tvaru krabičky. Potom smíchejte lepidlo s troškou vody a pomocí štětce nanášejte útržky kuchyňských ubrousků na základ krabičky. Poté nechte (ideálně přes noc) zaschnout.
Use the paper tape to paste all five parts togehter to form the box. Then mix the glue with a little water and with using a brush apply snippetss of kitchen towels on the basis of the box. Let it dry (ideally overnight).

Krok 3 / Step 3 

Z ozdobných papírových ubrousků odstřihněte perforované okraje a odstraňte spodní dvě vrstvy. Poté ubrousky nastříhejte na menší kousky. Následně zopakujte krok 2 – pomocí štětce a lepidla nanášejte kousky ubrousků na krabičku. Poté opět nechte pořádně zaschnout.

Cut the perforated edge from paper napkins and remove the two bottom layers. Then cut the napkins into smaller pieces. Then repeat Step 2 – using a brush, apply glue and pieces of napkins on the box. Let it dry properly.

Krok 4 / Step 4

Dokonale vyschnutou krabičku nasaďte na váš box papírových kapesníčků a kochejte se novou ozdobou vaší domácnosti 🙂

Put your properly dried cover box the box of tissues and enjoy your new home decoration 🙂

DON´T FORGET TO PIN THIS FOR LATER:
Pokud nechcete přijít o nejnovější příspěvky na mém blogu, staňte se jeho pravidelným čtenářem a zaregistrujte se v pravém horním rohu této stránky. Děkuji 🙂
Budu ráda, kdykoli budete chtít sdílet moje příspěvky na Facebooku nebo Twitteru. Pomůže mi to dostat můj blog k dalším lidem, kterým by se také mohl líbit.
Nezapomeňte mě také sledovat přes Facebook, Pinterest, Bloglovin a Instagram.
A samozřejmě se těším na všechny vaše komentáře!
If you don´t want to miss any of my recent posts please sign up for my blog in the top right hand corner of this page. Thank you 🙂
I will appreciate any time if you share my posts on Facebook or Twitter. It helps get my blog out to more people, who may like my posts.
Be sure to follow me on Facebook, Pinterest, Bloglovin and Instagram.
And of course I look forward to reading all you comments.

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    shinta
    15.11.2016 at 8:33

    Thanks for the tutorial Hana! I am curious if white glue is fine for decoupage or if a special glue needed for it? Looks like a great craft idea

  • Reply
    Kate Prinsloo
    15.11.2016 at 12:22

    This is a fun idea for my girls to do at home as a craft.

  • Reply
    Tamara Gerber
    15.11.2016 at 12:35

    I wish I had the patience and skill for projects like those. There are so many things one could do with this decoupage technique!
    Nice tutorial!

  • Reply
    Ashley
    16.11.2016 at 21:16

    Very cute!

  • Leave a Reply

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..