tvoření Velikonoce

DIY: Mozaiková velikonoční vajíčka

V dnešním návodu vám ukážu, jak vyrobit “mozaiková” velikonoční vajíčka. Nehledejte v tom nic složitého, jsou to vajíčka ozdobená skořápkami rozdrobenými na malé kousky a jejich výroba je opravdu velmi jednoduchá. A v tomto článku najdete i netradiční tip na zdobení! Proto čtěte dál!

Co budete potřebovat

  • Vyfouknutá (nejlépe bílá) vajíčka
  • Akrylové barvy
  • Plochý štětec
  • Univerzální lepidlo
  • Pinzetu
  • Špejle
  • Plastelínu
  • Bonus: podkladový lak na nehty, lak s praskajícím efektem

Postup

Krok 1

Vyfoukněte bílá vajíčka, propláchněte je a nechte uschnout. Pokud budete chtít zdobit barevnými skořápkami, natřete je libovolnou barvou a nechte uschnout.

Krok 2

Navlékněte vajíčko na špejli a pro lepší manipulaci dejte pod jeho spodní konec kousek plastelíny, aby vám nesjíždělo dolů. Štětcem nabarvěte vajíčko libovolnou barvou a nechte uschnout. Já jsem smíchala růžovou se stříbrnou pro mírný metalický efekt. Můžete samozřejmě vajíčko nechat bílé a zdobit barevnou skořápkou. Je to jen na vás.

Krok 3

Barevné nebo bílé skořápky které jste si nechali na ozdobu rozmačkejte pomocí lžíce na menší kousky. Potom smíchejte lepidlo s troškou vody a štětcem naneste na část vajíčka. Pomocí pinzety potom nanášejte kousky skořápek dokud nebudete mít pokrytou celou plochu vajíčka. Jemně stiskněte, aby skořápka na vajíčku dobře držela. Jednotlivé kousky přilepujte tak, aby mezi nimi byla malá mezera. Také zkoušejte pro lepší efekt míchat menší a větší kousky skořápek a různé tvary. Nechte zaschnout.

 

Netradiční tip

Když jsem míchala metalickou barvu na vajíčka, napadlo mě vyzkoušet ještě jedno netradiční zdobení. Nabarvené vajíčko jsem natřela podkladovým lakem na nehty. Poté jsem nanesla lak s praskajícím efektem a nechala zaschnout.

Co říkáte, jak se vám můj nápad líbí? Máte i vy nějaký tip na netradiční zdobení? Napište mi do komentářů.

A NEZAPOMEŇTE SI TENTO NÁVOD ULOŽIT NA PINTEREST!

Pokud nechcete přijít o nejnovější příspěvky na mém blogu, staňte se jeho pravidelným čtenářem a zaregistrujte se v pravém horním rohu této stránky. Děkuji 🙂

Budu ráda, kdykoli budete chtít sdílet moje příspěvky na Facebooku nebo Twitteru. Pomůže mi to dostat můj blog k dalším lidem, kterým by se také mohl líbit.

Nezapomeňte mě také sledovat přes Facebook, Pinterest, Bloglovin a Instagram.

A samozřejmě se těším na všechny vaše komentáře!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..