tvoření Velikonoce

DIY: Velikonoční zajíček z březového proutí

Dnes vám ukážu návod, jak vyrobit velikonoční věnec ve tvaru zajíčka z březových větviček. Je to jednoduché, ale zároveň hezké velikonoční tvoření. Zajíčkem můžete potom ozdobit vchodové dveře, anebo si ho pověsit na zeď.

Velký svazek větviček se mi podařilo nasbírat nedávno na našem dětském hřištI, kde roste velká bříza. Po silné vichřici byla na zemi spousta větví a mě přišlo škoda je tam jen tak nechat ležet, zvláště když jsem si vzpomněla na jeden obrázek, který jsem si nedávno jako inspiraci uložila na Pinterestu.

Co budete potřebovat

  • Březové větvičky
  • Barevné stuhy (ideálně s velikonočními motivy – mně zbyly z loňské pomlázky)
  • Tavnou pistoli a silikonové tyčinky
  • Dekorativní předměty na dozdobení: plastová vajíčka, sisálové vlákno, barevné jutové příze, figurku zajíčka…vaší fantazii se meze nekladou 🙂
  • Hnědou nit
  • Nůžky

Krok 1

Z větví vytvořte korpus věnce – vezměte svazek větviček a kroucením je stočte do kruhu. Březové proutí je hezky pružné, takže vám to půjde skoro samo. Dokonce ani není potřeba něčím spojovat konce – stačí je vzájemně proplést. Jemným zatlačením mírně zploštěte menší věneček tak, aby vytvořil pomyslnou hlavu zajíčka. Ze zbytku větví vytvořte uši.

Krok 2

Nyní spojte všechny části dohromady, Dva věnečky jsem k sobě svázala hnědou nití, přes kterou jsem pak ještě omotala barevnou stuhu. Uši jsem ze zadní části přilepila tavnou pistolí. Potom jsem odstřihla přesahující konce větviček.

Krok 3

Teď přichází na řadu dozdobení. Nejdříve jsem omotala malá plastová vajíčka jutovou přízí – postupovala jsem přesně jako při mých předchozích projektech – velikonočních vajíčcích, zajíčcích a věnci z jutové stuhy.
Pak jsem si připravila různé ozdobné předměty, které jsem měla doma. Sisálové vlákno jsem smotala do kruhu a na něj jsem přilepila keramického zajíčka a plastové kytičky.
Potom jsem vyrobila mašličky z velikonočních stuh (není nad to mít doma manžela a dva syny, kteří na Velikonoce přinesou domů tatar plný barevný stuh :)) a všechny ozdoby jsem tavnou pistolí přilepila na březový korpus.
Myslím, že se věnec-zajíček docela povedl, co říkáte?

 

Jestli se vám moje velikonoční tvoření líbilo, budu ráda, kdykoli jej budete chtít sdílet na Facebooku, Pinterestu nebo Twitteru. Pomůže mi to dostat můj blog k dalším lidem, kterým by se příspěvky také mohly líbit.
Nezapomeňte mě také sledovat přes Facebook, Pinterest, Bloglovin a Instagram.

A samozřejmě se těším na všechny vaše komentáře!

Pokud nechcete přijít o nejnovější příspěvky na mém blogu, staňte se jeho pravidelným čtenářem a zaregistrujte se v pravém horním rohu této stránky. Děkuji 🙂

A NEZAPOMEŇTE SI TENTO NÁVOD ULOŽIT NA PINTEREST!

 

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Catherine Svobodová
    11.3.2017 at 13:39

    Já tak moc závidím lidem, kteří dokážou vytvořit takovéhle věci. Já jsem na tohle strašně nešikovná a moje pokusy o DIY vždycky končí katastrofou, finančními ztrátami nad znehodnoceným materiálem a úrazy… Takže sama bych to asi nedokázala vytvořit, ale vypadá to vskutku krásně. ♥
    Ps. Po půl roce jsem se vrátila ke psaní, tak budu moc ráda, když se podíváš na můj blog.
    vanilková Cath

    • Reply
      AdinaJustina
      12.3.2017 at 6:39

      Díky za pochvalu, potěší. Máš zajímavý blog. Chtěla jsem ti nechat komentář pod článekem, ale nějak jsem nenašla sekci k tomu určenou (nebo jsem slepá? :O)

    Leave a Reply

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..