tvoření

DIY: Podzimní tvoření – Fall crafts

Už nějaký čas je tady podzim, kdy se po večerech už nedá sedět venku na terase s knížkou v ruce a sklenkou vína na stole jako tomu bylo v létě. Nastala doba sezení hezky v teple doma na gauči a sledování filmů a seriálů. A aby moje ruce při této lenošivé činnosti nezahálely (a nehrabaly po chipsech nebo čokoládě 🙂 ), tak jsem se opět pustila do tvoření. 

Z mého lednového příspěvku víte, že mě na začátku tohoto roku chytlo háčkování, a tak když jsem se z jara na ultrazvuku dozvěděla, že čekáme holčičku, nemohla jsem se dočkat, až jí budu moct uháčkovat první čepičku. Vzala jsem to z gruntu a udělala rovnou dvě 🙂 Výsledek na pohled vypadá možná hezky, leč…i když obvod čepičky zhruba odpovídal obvodu hlavičky novorozence, neuvědomila jsem si, že tato příze bohužel není moc pružná. A tak tyto čepičky naše malá nikdy na sobě neměla, protože i přes veškerou snahu jsem jí je na její hlavičku nenatáhla 🙁 Nejdřív jsem si říkala, že je schovám – třeba je jednou užije pro panenky. Ale kdo ví, třeba bude jako její maminka a s panenkami si vůbec hrát nebude 😉 Takže jsem milé čepičky pěkně vypárala a přízi snad využiji někdy později.

Pak jsem se rozhodla dát háčkování čepiček druhou šanci – tentokrát jsem zvolila pružnější a hlavně silnější vlnu – a tradá – za jeden večer byla čepička hotová a musím říct, že naší princezně velmi sluší 🙂

A aby klukům nebylo líto, že pro ně nic nemám, tak jsem se rozhodla ušít jim slušivé nákrčníky. Nápad není z mé hlavy, ale z těchto stránek. Chtěla jsem je ušít už loni, ale tehdy jsem ještě na tom s němčinou nebyla tak, abych mohla s prodavačkou v galanterii řešit, jakou látku bych potřebovala a na co. Taky jsem se bála, jak se můj šicí stroj, který není overlock, popere se šitím z úpletu. Myslím, že výsledek není tak špatný, tak jen doufám, že je kluci nebudou odmítat nosit!
A jelikož se blíží Halloween a i tady jsou obchody plné dýní, taky jsme jednu koupili, abychom mohli vyrobit strašidlo. Z vydlabané dužiny jsem potom podle tohoto receptu  uvařila dýňovou polévku, ale větší úspěch sklidila pražená semínka 🙂
A jak prožíváte podzimní dny a večery vy? Máte tip, na nějakou další kreativní aktivitu, kterou bych mohla za dlouhých večerů vyzkoušet?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..