tvoření

Letí sova, letí….:)

Asi tak před rokem jsem si začala všímat, že se skoro na všem začínají objevovat různě zpracované motivy se sovami. Vy taky? Nejsem člověk, který slepě sleduje módní designové trendy, takže jsem rozhodně neměla nutkání pořídit si například diář nebo hrnek s tímto vcelku roztomilým motivem. Ale rok se s rokem sešel, a já jsem zjistila, že sovy si do našeho domova stejně cestu našly 🙂

Začalo to vcelku nenápadně – těsně před naším stěhováním do Švýcarska jsem šla ještě koupit několik drobností do drogerie, a paní prodavačka se mě zeptala, jestli nechci využít své body a vzít si za ně hrnek. Řekla jsem si, proč ne? Škoda zahodit pracně nasbírané body a hrnek se vždycky hodí (o mé hrnkové obsesi jste si mohli přečíst tady – mmch. z tohoto piju zelený čaj;)). A tak jsem měla doma (teda zatím ne doma, ale tehdy v kufru) první soví věc.

Tento podzim mi přišlo, že byly sovy snad všude, bylo jich ještě víc než vloni. Myslím tedy hlavně na různých dekoracích, vybavení do domácnosti a podobně. Doslova soví nálety! Já jsem nakonec neodolala a koupila aspoň tento látkový pytlík na chleba.

V tomto období jsem se také rozhodla ušít nákrčník nejen pro kluky, ale i v dívčí variantě. Kupodivu žádný jiný holčičí motiv jako ten se sovičkami nebyl tak hezký. Co myslíte?

Další “soví” věcí, která k nám připutovala, je hrneček z Řecka, který nám přivezli jako suvenýr z dovolené naši. Sice byl původně určený pro mladšího syna, ale já si do něj dělám svoje poobědové kafe (ale psssst, jemu to neříkejte ;-))

Když jsme byli přes Vánoce v Čechách, dostali jsme spoustu dárků tzv, “do kúta” pro naši malou. Mezi nimi byla i tato krásná hebounká osuška, jak jinak než se sovami 🙂

A zatím posledním přírůstkem do naší soví rodiny jsou dětské kožené capáčky (tady se jim říká “schläppli” nebo “finken”), které jsem pořídila pro dcerku. Prostě jim nešlo odolat a už se strašně těším, až v nich bude dělat parádu.

A co vy? Taky máte doma něco se sovami? Nebo jaký jiný motiv se ve vaší domácnosti vyskytuje nejčastěji?

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Ľúbezná
    29.1.2016 at 18:34

    Sovičky sa vyskytujú len v izbe mojej sestry, ktorá si na nich úplne ulietava :).

    • Reply
      AdinaJustina
      30.1.2016 at 6:17

      A kolik let je sestře? 😉 Myslím, že sovy jsou vcelku neškodné (pro mě pořád lepší než Hello Kitty a podobně 🙂 )

    Leave a Reply

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..