tvoření

5 jednoduchých nápadů na zimní tvoření s dětmi

Když je v zimě venku brzo tma,  mohou být zimní odpoledne strávená doma pěkně dlouhá, jak pro vás, tak hlavně pro vaše děti. Dnes vám přináším několik nápadů, jak zabavit vaše děti při čekání na Vánoce.

Stromy z otisků rukou

Jednoduché a u našich dětí velmi oblíbené tvoření od jara do zimy (nejvíc variant stromů jsme udělali na podzim). Stačí tužkou obkreslit ruku malého umělce a nechat ho kmen stromu vybarvit. Pak už stačí domalovat sníh. Na tento strom jsme sněhové vločky udělali pomocí vatových tyčinek namáčených v bílé barvě.

Jako další variantu, které můžete zkusit, je udělat sněhové vločky pomocí jehličí. Ještě než vyhodíte vánoční stromeček (víte, jak letí stromeček z pátého patra paneláku? Rychle! 😀 ), odstříhněte si z něj pár větviček a jejich konce můžete použít místo štětce.

Sněhulák z vatových kuliček

Myslím, že podobného sněhuláka nosí jako svůj výtvor ze školky snad všechny děti 🙂 Protože u motání vatových kuliček si můžou hezky procvičit jemnou motoriku. Co budete potřebovat: modrou, hnědou a oranžovou čtvrtku, tužku, vatu a lepidlo.

Vločky z papíru

Vločky z papíru jsme taky vyráběli snad všichni 🙂 Velmi hezký nápad udělat vločky ve tvaru sněhuláků a stromečků jsem našla na tomto blogu – klik).

Barvy na sklo

Taky vděčné tvoření – děti jsem tím dokázala zabavit celý týden! A ani já jsem neodolala a jednu “vitráž” jsem vytvořila 🙂 Pro větší efekt doporučuji sadu, kde jsou i třpytivé barvy.

Vánoční stromeček z tyčinek od nanuku

Inspiraci na toto tvoření, které zvládla i naše nejmenší, jsem našla na Pinterestu, jen jsem si nápad trošku poupravila.

Budete potřebovat:

  • tyčinky od nanuku (lze je koupit třeba tady)
  • třpytky a lepidlo (k dostání tady)
  • “chlupaté” žinylkové bambulky (já jsem ty svoje koupila tady jako součást setu na tvoření)*
  • štětec
  • kousek kartonu

Tak co na naše výtvory říkáte? Který máte chuť s dětmi vyzkoušet? Dejte mi vědět do komentářů! A nezapomeňte si tento obrázek uložit na Pinterest!

*Tento blog je součástí Amazon affiliate programu. Pokud si zakoupíte z Amazonu výrobek díky jednomu z uvedených odkazů, mohu z nákupu získat malou provizi (což pro vás neznamená žádné další náklady!).

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..