Podzim tvoření

Podzimní věnec z jutové stuhy

Je to takřka neuvěřitelné, ale podzim už nezadržitelně klepe na dveře. A tak je nejvyšší čas vrhnout se zase na nějaké to tvoření, které v létě hodně zanedbávám. Pokud čtete můj blog pravidelně, tak víte, že jsem si oblíbila tvoření z juty. A jelikož ráda používám nápady, které se osvědčily, rozhodla jsem se po velikonočním a adventním věnci z jutových bublin vyrobit i ten podzimní.

Co budete potřebovat*

  • Polystyrenový korpus na věnec (průměr 25 cm)
  • Jutovou stuhu – 5m šíře 10cm
  • Špendlíky s malou hlavičkou
  • Tavnou pistoli a silikonové tyčinky
  • Nůžky
  • Podzimní dekorace (bambulky, dýně, listy…)

Produkte von Amazon.de

Produkte von Amazon.de

Produkte von Amazon.de

Návod

Krok 1

Podrobný popis (včetně fotek), jak vytvořit jutové bubliny najdete v tomto návodu na velikonoční věnec. Postup je velmi jednoduchý: jutovou stuhu nastříhejte na čtverce o rozměrech 10x10cm. Každý čtverec složte do trojúhelníku přiložením protilehlých rohů, naneste kapku silikonového lepidla a slepte k sobě. Pak k sobě slepte oba zbývající volné rohy. A bublina je hotová 🙂

Krok 2

Vezměte špendlík a propíchněte ho spodkem bubliny a připíchněte bublinu na polystyrenový korpus věnce. Pokračujte, dokud nebudete mít pokrytý celý korpus. Pokud bude korpus místy prosvítat, stačí bubliny “načechrat”, anebo lehce překrýt.

Krok 3 – zdobení

A teď přichází na řadu ta nejlepší část 🙂 Pomocí tavné pistole jsem na věnec přilepila různé podzimní dekorativní předměty. Pokud jste předloni tvořili podle mého návodu třpytivé žaludy, můžete samozřejmě použít i ty – fantazii se meze nekladou (a pokud jste netvořili, návod najdete tady).

Výsledek

Myslím, že jste sami mohli vidět, že výroba tohoto věnce není nic složitého. Mě se na tomto postupu líbí to, že bubliny můžete použít na další věnec. Přesně v duchu současného trendu “upcyclingu”: prostě staré věci nevyhazovat, jen jim dát nový kabát 🙂

A co vy? Máte už pro letošní podzim hotovou výzdobu? Pokud se vám můj návod líbil, nezapomeňte se o něj podělit s ostatními a uložit si ho na Pinterest! Děkuji 🙂 A přeji hezký barevný podzim!

PS: udělalo mi velkou radost, že se tento můj věnec líbil i zástupcům společnosti Svět oken, a tento věnec jako inspiraci (spolu s nápady dalších šikovných blogerek) uveřejnili také na svém blogu. Článek najdete tady.

Tento blog je součástí Amazon affiliate programu. Pokud si zakoupíte z Amazonu výrobek díky jednomu z uvedených odkazů, mohu z nákupu získat malou provizi (což pro vás neznamená žádné další náklady!). Rozhodně neodkazuji na produkty, které bych sama nedoporučila!

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Podzimní věnec z jutové stuhy potřetí - DIY by Hanka
    1.9.2023 at 15:00

    […] Podzimní věnec z jutové stuhy Podzimní věnec z jutové stuhy podruhé […]

  • Leave a Reply

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..