tvoření Velikonoce

DIY: Velikonoční věnec z jutové stuhy

Dnes bych vám ráda ukázala, jak vyrobit velikonoční věnec z “bublinek” z jutové stuhy. Podle dnešního jednoduchého návodu si můžete tento netradiční věnec vyrobit i vy.

Už dlouho mám z Pinterestu uložený obrázek podobného věnce, který jsem si na první pohled zamilovala a chtěla jsem si techniku jeho výroby vyzkoušet. Podobu věnce jsem si trošku přizpůsobila a dnes se můžete dozvědět, jak na to.

Co budete potřebovat

  • Polystyrenový korpus na věnec (průměr 25 cm)
  • Jutovou stuhu – 5m šíře 10cm (já jsem objednávala tady)
  • Špendlíky s malou hlavičkou
  • Tavnou pistoli a silikonové tyčinky
  • Plastová vajíčka
  • Nůžky
  • Jutová příze různých barev (objednávala jsem tady)*

Krok 1

Nastříhejte jutovou stuhu na čtverce o rozměrech 10x10cm. Já jsem ustříhla jeden kousek a podle něho pak (od oka :)) stříhala ty ostatní.

Krok 2

Každý čtverec složte do trojúhelníku přiložením protilehlých rohů, naneste kapku silikonového lepidla a slepte k sobě.

 

Krok 3

Nyní slepte oba zbývající volné rohy. Na každý naneste kapku lepidla a přilepte k prostřední části – a bublina je na světě 🙂

 

Krok 4

Vezměte špendlík a propíchněte ho spodkem bubliny a připíchněte bublinu na polystyrenový korpus věnce. Pokud chcete, můžete nejdřív korpus omotat stuhou, jestli máte obavu, že vám bude v konečné podobě věnce prosvítat jeho bílá barva.
Je jen na vás, jak se rozhodnete připevňovat bubliny na věnec. Já jsem připíchla nejdřív jednu nahoru, a potom další z vnitřní a vnější strany. Pokračujte v připevňování bublin (ty by se měly lehce překrývat) dokud jimi nepokryjete celý korpus – nebojte se, jde to vcelku rychle 🙂 Když mi prosvítala bílá barva korpusu, jednoduše jsem bublinu “načechrala”.

 

Krok 5

Rozhodla jsem se věnec ozdobit vajíčky omotanými barevnou jutovou přízí. Možná se ptáte, proč jsem rovnou nepoužila barevná plastová vajíčka, které můžete vidět na obrázku s potřebným materiálem. Odpověď je jednoduchá: právě proto, že jsou plastová 🙂 A já jsem chtěla, aby měl věnec trošku “přírodní” ráz. Takže jsem zvolila svůj oblíbený postup, jaký jste mohli vidět v mých nedávných projektech “Velikonoční vajíčka zdobená jutovou přízí” a “Velikonoční zajíčci z jutové příze“.

 

Krok 6

Věnec jsem dokončila tak, že jsem pomocí tavné pistole přilepila vajíčka mezi bubliny na věnci (a zakryla tak případná prosvítající bílá místa). Co říkáte, jak se vám věnec líbí?

NEZAPOMEŇTE SI TENTO NÁVOD ULOŽIT NA PINTEREST!

Pokud si chcete přečíst více z této velikonoční série, staňte se mým pravidelným čtenářem a zaregistrujte se v pravém horním rohu této stránky. Děkuji 🙂
Budu ráda, kdykoli budete chtít sdílet moje příspěvky na Facebooku nebo Twitteru. Pomůže mi to dostat můj blog k dalším lidem, kterým by se také mohl líbit.
Nezapomeňte mě také sledovat přes Facebook, Pinterest, Bloglovin a Instagram.

A samozřejmě se těším na všechny vaše komentáře!

*toto není sponzorovaný příspěvek, ale nebránila bych se, kdyby byl 😉

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    ByGabra
    5.3.2017 at 7:54

    Super napad i navod:) taky na blogu chystam jarni DIY, tak mrkni☺️,
    Mej se krasne

  • Leave a Reply

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..